De Beste Xbox
Leer je Xbox One aan te sluiten op je Home Theater Systeem

Leer je Xbox One aan te sluiten op je Home Theater Systeem

Geplaatst door 11-03-2022 16:07 door Rianne Wesselink

Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om te genieten van de ultieme game-ervaring - de Xbox One. Dat komt omdat de nieuwe Xbox One-consoles kunnen worden aangesloten op je thuisbioscoopsysteem. Met een paar eenvoudige stappen kun je in een mum van tijd je favoriete games in surround sound spelen.

De eerste stap in dit proces is het aansluiten van je Xbox One-console op je thuisbioscoopsysteem. Je kunt dit doen met een HDMI-kabel of een optische audiokabel. De HDMI-aansluiting is het eenvoudigst, want die verbindt de console rechtstreeks met je systeem. Als je echter geen HDMI-kabel hebt of als je systeem dit type aansluiting niet ondersteunt, werkt de optische audiokabel ook.

Als de verbinding eenmaal tot stand is gebracht, moet je de geluidsinstellingen op je Xbox veranderen. Ga hiervoor naar het instellingenmenu en kies audio. Hier heb je de mogelijkheid om het audio-uitgangstype te veranderen in stereo of surround sound - afhankelijk van wat compatibel is met je systeem.

Wanneer je console is aangesloten en de audio-instellingen zijn geconfigureerd, is het tijd om te genieten van de geweldige gaming audio-ervaring die de Xbox One biedt. Met behulp van de kracht van je thuisbioscoopsysteem kun je nu je favoriete games in surround sound spelen. Dit betekent dat je elk geluid van het spel kunt horen, waardoor je een veel meer meeslepende game-ervaring krijgt.

Het aansluiten van je Xbox One op je thuisbioscoopsysteem is een geweldige manier om je game-audio te upgraden. Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je je games in surround sound spelen en eindelijk de volledige ervaring krijgen die de Xbox One biedt.