De Beste Xbox
Een uitgebreide gids voor ouderlijk toezicht op de Xbox One

Een uitgebreide gids voor ouderlijk toezicht op de Xbox One

Geplaatst door 10-05-2022 20:02 door Rianne Wesselink

Heb je een Xbox One in huis? Zo ja, dan heb je toegang tot talrijke ouderlijke controles waarmee je de instellingen van de console kunt aanpassen aan de leeftijd en kijkvoorkeuren van je kind, en waarmee je zelfs je gezin kunt beschermen tegen online inhoud. Het navigeren en begrijpen van de ingewikkelde Xbox One instellingen voor ouderlijk toezicht kan echter lastig en overweldigend zijn.

Daarom willen we je voorzien van een uitgebreide gids voor Xbox One ouderlijk toezicht, ontworpen om je instellingen voor ouderlijk toezicht zo eenvoudig en effectief mogelijk te maken.

Het eerste wat je moet doen is de beveiligingsinstellingen van de Xbox One begrijpen. Hiermee kun je bepalen wat voor soort inhoud er op de console verschijnt, zoals wie de activiteiten van je kind kan zien, wie kan deelnemen aan multiplayer games, en wie hen berichten kan sturen. Je kunt ook bepalen wat voor toegang je kind heeft tot bepaalde soorten inhoud, zoals games, films en apps.

Vervolgens kun je een richtlijn instellen voor je kind, zoals het beperken van hun tijd om videogames te spelen en het beperken van de hoeveelheid geld die ze in de Xbox Store kunnen uitgeven. Daarnaast kun je de SmartMonitor van de Xbox One gebruiken om bij te houden hoeveel tijd je kind besteedt aan het spelen van games.

Tot slot kun je gezinsveiligheidsfuncties instellen, zoals het Xbox Live Safety Center en het Microsoft account Safety Center. Met deze functies kun je de websites en apps regelen die je kind op de console kan openen, en ook informatie bekijken over de online ervaring van je kind.

Door onze uitgebreide gids voor Xbox One instellingen voor ouderlijk toezicht te volgen, kun je gerust weten dat je kind veilig is als het op zijn Xbox One speelt. En door de fijne kneepjes van de instellingen voor ouderlijk toezicht van de console te begrijpen, kun je je gezin beschermen tegen mogelijk schadelijke inhoud.