De Beste Xbox
De beste manieren om films en tv te streamen op de Xbox One

De beste manieren om films en tv te streamen op de Xbox One

Geplaatst door 10-02-2023 13:56 door Rianne Wesselink

Ben je een fervent gamer of filmliefhebber? Ben je op zoek naar manieren om films en televisieprogramma's rechtstreeks vanaf je Xbox One spelcomputer te streamen? Er zijn veel manieren om dit te doen.

De Xbox One maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot films en tv-programma's met slechts een paar klikken van de controller. Met eenvoudige toegang tot streamingdiensten als Netflix, Hulu en zelfs Amazon Prime, kun je snel en gemakkelijk toegang krijgen tot wat je maar wilt bekijken. Het enige wat je nodig hebt is een geldig abonnement op een van deze diensten. Je hebt ook toegang tot een enorme bibliotheek met gratis content, waaronder films en televisieprogramma's van Xbox Video en de Windows Store.

Om te beginnen selecteer je in het hoofdmenu het pictogram Xbox Video Store. Je kunt dan bladeren door een selectie speelfilms en tv-afleveringen. Selecteer de content die je wilt kopen en betaal met je Xbox Gift Card of Microsoft-account. Na aankoop is je content onmiddellijk toegankelijk via je Xbox Video app. Je kunt je aankopen in HD streamen op je Xbox One console, of via de gratis Xbox Video app voor Windows 8/RT.

Als je wilt kijken wat er nieuw is, selecteer dan het tabblad Nieuw & Populair in de Xbox Video Store. Je vindt er een selectie van de heetste nieuwe releases en recente tv-afleveringen beschikbaar, evenals trending content.

Je hebt ook rechtstreeks op je Xbox One toegang tot een reeks streamingdiensten van derden. Netflix, Hulu, HBO Now, Crunchyroll en Bigflix zijn allemaal beschikbaar op Xbox. Zoek gewoon naar de app met Match Voice, SmartGlass of de rechterbumper op je controller. Download de app, meld je aan bij je account, en je kunt aan de slag!

Er zijn nog meer manieren om films en tv-programma's te bekijken op je Xbox One. Als je een settopbox of satellietontvanger hebt, kun je die met een HDMI-kabel op je console aansluiten. Je kunt dan rechtstreeks vanuit de Live TV app van de Xbox One toegang krijgen tot je kabel- of satellietkanalen.

Dus of je nu films en tv-programma's van streamingdiensten wilt bekijken, nieuwe releases wilt kopen of toegang wilt krijgen tot live kabel- of satellietkanalen, met de Xbox One zit je goed. Met zoveel opties vind je zeker iets om naar te kijken.