De Beste Xbox
Alles over de prachtige Xbox One Backward Compatibility

Alles over de prachtige Xbox One Backward Compatibility

Geplaatst door 10-12-2022 14:49 door Ferry Muts

Als je je afvraagt waarom Microsoft met het idee van achterwaartse compatibiliteit op de Xbox One is gekomen, dan ben je hier aan het juiste adres. Achterwaartse compatibiliteit is een innovatief concept waarmee gebruikers oude Xbox 360-spellen kunnen spelen op hun nieuwe Xbox One. Dit betekent dat je nu niet meer op jacht hoeft naar oudere versies van spellen die je al hebt, je kunt ze gewoon in je Xbox One stoppen en er opnieuw van genieten.

De achterwaartse compatibiliteitsfunctie werd al in 2015 geïntroduceerd, dus Xbox One-gebruikers hebben een paar jaar de tijd gehad om van deze innovatieve spelervaring te genieten. Het omvat een brede selectie titels uit de Xbox 360 bibliotheek. Dat omvat spellen van Ubisoft, Electronic Arts, Activision en natuurlijk Microsoft zelf. Beter nog, Xbox One spelers kunnen profiteren van nieuwe functies zoals verbeterde resoluties en snellere laadtijden. Het is een geweldige manier om op een nieuwe manier te genieten van oude favorieten.

De achterwaartse compatibiliteitsfunctie wordt aangedreven door de Xbox 360-emulator, waarmee je de oudere titels op je Xbox One kunt spelen. Dit is geweldig nieuws voor gamers die vroeger misschien bepaalde spellen hebben gemist. Nu kunnen deze titels in al hun glorie worden genoten, met updates die ook zijn doorgevoerd.

Om gebruik te maken van de achterwaartse compatibiliteitsfunctie kun je je originele Xbox 360 disc in je Xbox One stoppen of downloaden uit de Microsoft Store. Beide versies spelen precies hetzelfde, maar je hebt de mogelijkheid om te upgraden naar de digitale versie als je daarvoor kiest.

De Xbox One backward compatibility functie geeft gamers het beste van twee werelden. Ze kunnen geweldige klassiekers ervaren met bijgewerkte functies, waardoor het gemakkelijker wordt om te genieten van de titels waar ze van houden. Het is ook een geweldige manier voor nieuwe gamers om een aantal geweldige titels uit het verleden te ontdekken. Spellen als Call of Duty, Gears of War, Red Dead Redemption en Halo: Reach, om er een paar te noemen, maken allemaal deel uit van de line-up en zijn een geweldige manier om het verleden te ervaren met de nieuwe technologie.

Dus de volgende keer dat je je afvraagt wat je met je geliefde Xbox 360-spellen moet doen, geef je Xbox One de kans om te bewijzen hoe geweldig achterwaartse compatibiliteit kan zijn.